Şapşap Köfte
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadeniz bölgesinin batı bölümünde yer alan Bartın'a ait bir lezzettir. Dana ve koyun kıyması karışık olarak hazırlanır. Tercihen meşe kömüründen hazırlanan ızgarada pişirilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Şapşap Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Şapşap Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan rendelenir.
  2. Köfte için olan bütün malzemeler homojen şekilde dağılana kadar yoğurulur.
  3. Üzeri kapatılarak 1 saat kadar dinlendirilir.
  4. Dinlenen köfte 30 gramlık porsiyonlanır.
  5. Şekil verilerek pişirilir.
  6. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte