Patatesin ana vatanı Güney Amerika'dır. Potasyum bakımından zengin olan bu besin, hemen hemen her çeşit yemekle birlikte tüketilebilir. Hazırsanız, atıştırmalık olarak sunulan pratik patates köftesi tarifine geçebiliriz.
Patatesleri iyice yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.
Un, irmik, karabiber, tuz ve 2 yumurtayı ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
Bir tencerenin yarısına kadar su doldurup tuz ekleyin. Su kaynayınca patates köftelerini ilave edip 15 dakika haşlayın. Kevgirle çıkarıp süzgece alın.
Sıvı yağı tavada kızdırın. Ekmek dilimlerinin içini ufalayıp yağa ekleyin ve kıtırlaşıncaya kadar kavurun. Yumurtayı bir kasede çırpıp kavrulmuş ekmek içini ekleyin.
Haşlanmış köfteleri önce ekmekli yumurtaya sonra una bulayıp kızgın yağda kızartın. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, ara sıcaklarda sofralarınızı renklendirecek klasik patates köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.