Pita Arasında Humuslu Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hindu yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan pita, yumuşak bir ekmek çeşididir. Lübnan, Arap ve Suriye'de sık sık tüketilen pita ekmeği, ülkemizde en çok dönercilerde kullanılır. Ana vatanı Orta Doğu olan pita, yemeklerin yanında servis edilir. Tarifte ihtiyaç duyacağınız ev yapımı humus tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Malzemeleriniz hazırsa, pita arasında humuslu köfte tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Pita Arasında Humuslu Köfte Kaç Kaloridir?

Pita Arasında Humuslu Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

KÖFTE HARCI İÇİN

KIZARTMAK İÇİN

PİTA HAMURU İÇİN

AYRICA

Pita Arasında Humuslu Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle



  Püf Noktası
  • Köfte harcında kullanacağınız kıymayı iki kez çektirin.
  • Harcı hazırladıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Böylece malzemeler daha iyi karışacaktır.
  • Tarifte kullanacağınız soğanları doğramak yerine rendeleyebilirsiniz. Bu sayede aroması daha kolay yayılacaktır.
  • Hazırladığınız köfteleri yapışmaz tavada pişirin. Fazla yağ kullanmamaya özen gösterin.
  • Köftelerin yağını süzmek için, pişirme işleminden sonra kağıt havlu üzerinde bekletin.

Tarif Kategorileri

Lübnan Mutfağı Yemekleri Et Tarifleri Ekmek Tarifleri Köfte Tarifleri Öğle Yemeği Video Tarifler

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte