Bursa Pideli Köfte
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bursa mutfağıyla özdeşleşen pideli köfte, görünüm açısıyla iskenderi andırır. Pidenin üzerine dizilen köfteler, domates sosu ve tereyağı ile lezzetlendirilir. Genellikle yanında közlenmiş biberle birlikte servis edilir. Pideli köfte yapımında dana kıyma, galeta unu ve çeşitli baharatlar kullanılır. Malzemeler hazırsa, Bursa pideli köfte tarifi için detaylara geçebiliriz. 

İzmir köfte tarifine göz atmayı unutmayın.

Bursa Pideli Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Köftesi için:

Domates sosu için:

Servis için:

Bursa Pideli Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köfte için, su dışındaki tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun. Ardından suyu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız köfte harcını buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  2. Ardından kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle köfte şekli verin. 
  3. Tavaya sıvı yağı alın ve kızdırın. Kızgın yağda köfteleri önlü arkalı olacak şekilde pişirin. 
  4. Pideleri küp küp kesin ve tavada çevirerek kıtırlaşmasını sağlayın.
  5. Domates sosu için, bir tavaya sıvı yağ ve salçayı alın. Kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından rendelenmiş domatesi ekleyin ve karıştırın.
  6. Sıcak su ve tuzu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. 
  7. Bu esnada domates ve biberleri fırında veya az yağda kızartın. 
  8. Servis tabağına ilk olarak pideleri alın. Üzerine domates sosunu gezdirin. 
  9. Daha sonra pidelerin üzerine köfteleri yerleştirin. Sos tavasında tereyağını eritip köftelerin üzerinde gezdirin. 
  10. Közlenmiş biber, domates ve yoğurdu köftelerin yanına ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Marmara Yemekleri MasterChef Tarifleri Ana Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte