Peynirli Hardal Soslu Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Etin yanına çok yakışan hardal, sos olarak hazırlanır. Özellikle Hint ve Fransız mutfağında sık sık kullanılır. Yeni tatlar denemek istiyorsanız, peynirli hardal soslu köfte tarifine geçebiliriz.

Peynirli Hardal Soslu Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Peynirli Hardal Soslu Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yulaf ezmesini bir kaba alın. Üzerine çok az su koyup şişmesi için birkaç dakika bekletin. Yulafların suyunu süzüp ayrı bir kaba alın.
  2. Kıymalar, ince kıydığınız soğan, maydanoz, Meksika biberi, kaşar peynirini ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  3. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. Köfteleri hafif yağladığınız bir fırın kabına dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sosu için et suyu ve suyu bir sos tenceresine alın. İnce kıydığınız soğan ve rendelediğiniz havucu ilave edip 10 dakika kaynatın.
  5. Krema, hardal, limon suyu ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın.
  6. Fırından çıkarttığınız köfteleri bir tabağa alın. Sosu üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hardal soslu isveç köfte tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Sos Tarifleri Et Tarifleri Peynirli Tarifler Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte