Patlıcanlı Mekik Köfte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Mekik Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi:

Patlıcanlı Mekik Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları rendeleyin, maydanozu kıyın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, maydanoz, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun.
  2. Köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırarak oval şekil verin. Her birinin orta kısmını çukurlaştırıp mekik şekline getirin.
  3. Fırın tepsisini biraz margarinle yağlayıp köfteleri tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  4. Patlıcanları fırında közleyin. Kabuklarını soyup kararmaması için hemen limonlu suya atın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
  5. 1 kaşık margarini tavada eritip unu pembeleştirin. Patlıcan püresini ilave edip tuz serpin. Karıştırarak birkaç dakika pişirin, ateşten alın.
  6. Patlıcan püresini tepsideki köftelerin içine paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  7. Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın ve köftelerin etrafına yayın. Kalan margarini ve bir tutam tuzu ekleyip tekrar fırına verin.
  8. Domatesler sos halini alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri Köfte Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte