Odun Köftesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Odun köftesi Manisa'ya ait bir köftedir. Şişte hazırlanan köftede kuzu eti kullanılır. En büyük özelliği ise bu köftenin meşe kömüründe pişmesidir. Servisinde genellikle şişte pişmiş, domates ve biber kullanılır. Siz ve malzemeleriniz hazırsa, tarifin yapım aşamaları ve detayları aşağıda.

Odun Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Odun Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Odun köftesi için etlerinizi kasapta orta kalınlıkta çektirin. 
  2. Yağınızı da çektirerek bütün malzemeler ile birlikte yoğurun. 
  3. Şişlere 7-8 cm olacak şekilde sarın. 
  4. Şişlerde köfteleri bir süre dinlendirin.
  5. Meşe odunundan hazırlanmış köz üzerinde pişirin. 
  6. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Pişmiş domates ve biber ile servis edebilirsiniz. 
  • Yoğurt ile servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Odun köftesi için etlerin orta kıvamda çekiilmesi gerekir, o şekilde çekilmiş et satın alabilirsiniz. 
  • Odun köftesinin en büyük özelliği meşe odunun kullanılmasıdır.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte