Maraş Köftesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Maraş'ın meşhur lezzeti olan Maraş köftesi; patlıcan, domates ve biber ile birlikte servis edilir. Genellikle uzun şiş çubukları sunum için kullanılır. Hazırsanız, Maraş köftesi nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir birlikte görelim.

Maraş Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Maraş Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyma, kimyon ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
  2. Patlıcanların kabuğunu soyup halka dilimler şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 30 dakika bekletip suyunu süzün.
  3. Patlıcan dilimlerini ayçiçek yağında kızartın. Aynı tencerede köfteleri de kızartın. Başka bir tavaya kızarttığınız köfteleri dizin.
  4. Üzerine kızartılmış patlıcan dilimi, bir dilim domates, bir parça biber ekledikten sonra kürdan yardımıyla tutturun.
  5. Köfte ve patlıcanları kızarttığınız yağa salça ve su ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine dökerek 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Maraş köftesini pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Fırın Yemekleri Köfte Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte