Mantarlı Köfte
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemeklerin içinde sık sık kullanılan mantarın birçok farklı çeşidi vardır. Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan bu besin, protein içerdiği için kemiklerin gelişimini de destekler. Hazırsanız, her zevke hitap eden mantarlı köfte nasıl yapılır görelim.

Mantarlı Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İnce bulgurun yeterince şişmesi için derin bir kaba alıp üzerine sıcak su ilave edin. Üzerini kapatıp oda ısısında yarım saat kadar bekletin.
  2. Köfte için, kıymayı yoğurma kabına alın. Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş bayat ekmek içi, tuz ve baharat ilave ederek yoğurun.
  3. Karışımdan mantarların üzerini birebir kapatacak şekilde elinizde yuvarlayın.
  4. Salçalık biberin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp biberleri kavurun. Ocaktan alıp bulgurla harmanlayın. Tuz ekleyip tatlandırın.
  5. Mantarların kalın kabuklarını ince uçlu bıçak yardımıyla kesip iç kısımlarını çay kaşığı yardımıyla oyun. Mantarları limon ilave edilmiş suda 10 dakika kadar bekletin.
  6. Mantarların içini önce ince bulgur ile doldurun sonra üzerlerine köfteleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında mantarlar suyunu salıp çekene kadar 20 dakika pişirin.
  7. Fırından alıp peynirleri üzerlerine yerleştirin. Sıcak fırında tekrar 5 dakika daha peynirler eriyinceye kadar kızartın.
  8. Fırından alın. Dereotu ile süsleyip isteğe göre domatesli sosla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

    Kolay bir şekilde hazırlanan klasik köfte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Köfte Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte