SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Köfte Tarifleri
Mantarlı Baton Köfte
Mantarlı Baton Köfte
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Baton Köfte Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr kıyma
300 gr kültür mantarı
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 dilim bayat ekmek içi
5 taze soğan
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Mantarlı Baton Köfte
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kıymayı geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, kimyon, taze soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta ve 2 yemek kaşığı yağ ekleyip iyice yoğurun.
Mantarları ufak doğrayarak kalan yağ ile yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Soğuduktan sonra kıymaya ekleyip karıştırın.
Baton kek kalıbına yağlı kağıt serip kıyma karışımını içine bastırarak yerleştirin.
Üzerine dolmalık fıstıkları serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Et Tarifleri
Fırın Yemekleri
Köfte Tarifleri
Benzer Tarifler
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte