Mantar Soslu Köfte
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kolesterolün düşürülmesini sağlayan mantar, kemik sağlığının gelişimini de destekler. Yemeklerin içerisinde pişirilerek veya sos haline getirilerek kullanılabilir. Hazırsanız, mantar soslu köfte tarifine geçebiliriz.

Mantar Soslu Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Mantar Soslu Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Bayat ekmek içini ufalayın. Tuz ve baharatları ekleyip elinizi su ile ıslatarak kıymayı yoğurun.
  2. Hazırladığınız harçtan parçalar kopartıp yuvarlak köfteler hazırlayın ve 1 saat buzdolabında beklettikten sonra yapışmaz tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Mantarların kabuklarını soyup ince doğrayın. Tereyağını eritip mantarları ekleyin ve yüksek ateşte kavurun.
  4. Tuz, karabiber ve kremayı ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine mantar sosundan gezdirip servis yapın.

Nefis hardal soslu isveç köfte tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri Et Tarifleri Mantarlı Tarifler

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte