Malzemeler
Kremalı sos için
Kıymayı bir kaba alın. Sarımsak, soğan ve mantarları rendeleyip, kırmızıbiberi küp doğrayarak ekleyin. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Karışıma baton şekli verip yağlanmış tepsiye yerleştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sos için tereyağını eritin. Küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Et suyu, bulyon, su ile inceltilmiş nişastayı ekleyin. Kaynayınca kısık ateşe alıp 30 dakika pişirin. Kremayı ekleyip 3-5 dakika kaynatın. Dilimlediğiniz köftelerin üzerine sosu gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
Sos kullanmak istemiyorsanız, sade ve pratik mantarlı köfte tarifine göz atabilirsiniz.