Köfteli Kabak Halka
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabak, kalp sağlığınba iyi gelen besinler arasındadır. Kolesterolü düşüren bu besin, damar tıkanıklığına karşı da oldukça etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, köfteli kabak halkası nasıl yapılır, sunum önerileri nelerdir birlikte görelim.
Köfteli Kabak Halka Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için:

Köfteli Kabak Halka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakların dışını kazıyıp içlerini oyun. bir parmak kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Dereotunu ince kıyın.
  2. Kıymayı bir kaba alıp tuz, baharatlar, dereotu ve bulguru ilave ederek yoğurun.
  3. Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar alıp kabak halkalarının içine doldurun. Elinizle iki tarafından sıkıştırın.
  4. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Kaynar suya doldurduğunuz kabak halkalarını atıp haşlayın. Kevgirle servis tabağına alın.
  5. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu köfteli kabakların üzerine ilave edin. Pul biberi sıvıyağla kızdırıp yoğurdun üzerine gezdirin ve servis yapın.

Etsiz kullanmak istemiyorsanız, patates köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri Et Tarifleri Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte