Kırkağaç Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yöresel yemekler arasında yer alan Kırkağaç köftesi, ismini Manisa'nın Kırkağaç ilçesinden almıştır. Genellikle yoğurt ile birlikte servis edilir. Hazırsanız, Kırkağaç köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.
Kırkağaç Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kırkağaç Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Az yağlı kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, ufalanmış bayat ekmek içi, karabiber ve tuzu derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirip servis yapın.

Elazığ usulü harput köftesini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Köfte Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler Kızartma Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte