Kasap Köfte
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mis gibi kokusuyla tüm evi saracak nefis bir kasap köfte hazırlamaya ne dersiniz? Az yağlı kıyma ile hazırlanan bu köfte, baharat aroması ile zenginleştirilir. İsteğe göre ızgarada veya tavada kızartılır. Genellikle restoranlarda servis edilen bu köfte, davet sofralarının da vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa,, evde nefis kasap köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak klasik köfte, acem köftesi ve hindi köftesi tarifine de göz atın.

Kasap Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Kasap Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak soğanı rendeleyin ve avcunuza alarak suyunu sıkın.
  2. Bir kabın içerisine kıyma, soğan, galeta unu, zeytinyağı, soğuk su ve baharatları ekleyerek yoğurun.
  3. Kıymayı, malzemeler özdeşleşinceye kadar, yaklaşık 10 dakika yoğurun.
  4. Elinizde kıymalı harcı toparlayıp yoğurma kabına sert bir şekilde atın. Bu işlemi 10 kez tekrarlayın.
  5. Hazırladığınız köfte harcını streçle örtün ve buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin.
  6. Dinlenen köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayın.
  7. Ardından hafifçe bastırarak ince köfte şekli verin.
  8. Hazırladığınız köfteleri ızgarada ya da tavada kızartın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Kasap köftesini pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Öncelikte tarifte kullanacağınız kıymanın 2 kez çekilmiş olmasına dikkat edin.
  • Gerçek kasap köfte yapmak için yoğurma işlemine özen gösterin. En az 10 dakika yoğurun.
  • Galeta unu yerine bayat ekmek kırıntısı da kullanabilirsiniz.
  • Tava veya ızgara yerine tost makinesinde de pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Köfte Tarifleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte