Kaparili Köfte
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kapari, dikenli bir bitkidir. Genellikle sos olarak kullanılan bu besin, ülkemizde en çok Ege'de yetiştirilir. Hazırsanız, kaparili köfte nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Kaparili Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Servis için

Kaparili Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Hardal, kapari, ufalanmış adaçayı, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
  2. Hazırladığınız köfte harcından küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Tereyağını tavada eritin. Köftelerin her iki tarafını da kızartın.
  3. Patatesleri soyup ince dilimleyin. Bir tavada zeytinyağında kızartın. Tereyağını çatalla ezin. Kıyılmış sarımsak ve maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp rulo yapın ve folyoya sarıp dondurun.
  4. Servis yaparken patatesleri tabağa yerleştirin. Üzerine köfteleri alıp en üste bir parça tereyağı yerleştirip servis yapın.

Püf Noktası: Patatesleri yağda kızartmak yerine fırında da kızartabilirsiniz. İnce dilimlenmiş patateslerin üzerine zeytinyağı gezdirip fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte