İsveç Köftesi (İkea Köftesi)
Zehra Yılmaz
5 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Herkese merhaba! Ben de lezzet Dergisi'nin dijital ortamında sizlerleyim artık ☺️ İlk tarifim ise İsveç Köftesi 😋 Böyle bir lezzet yok! Kesinlikle denenmeli. İçerisinde et suyu mu dersiniz, hardal mı krema mı dersiniz. Bütün lezzetli şeyler bu köftede 👍🏻

Alternatif olarak hardal soslu isveç köftesi tarifini de deneyin.

İsveç Köftesi (İkea Köftesi) Tarifi İçin

Malzemeler

Köftesi için;

Sosu için;

İsveç Köftesi (İkea Köftesi)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı minik minik doğrayıp tavada sıvıyağ ile kavuruyoruz.
  2. Kıymayı karabiber, tuz ve hardal ile karıştırıp  içine kavurduğumuz soğanları ekliyoruz.
  3. İçine ekmek içi ve yumurtayı da (ben yumurta eklemiyorum) ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  4. Küçük küçük köfteler yapıp tepsiye dizip üzerine hafifçe un ekliyoruz.
  5. Fırın tepsisine ya da tavaya yağ ekleyip istiyoruz ve köfteleri içine atıyoruz. Sallayarak kısık ateşte pişiriyoruz. Sonra köftelerin içine  1 çorba kaşığı tereyağı ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
  6. Sonrasında köfteleri ayrı bir yere alıp aynı tavaya  2 çorba kaşığı un ekliyoruz ve en az 6-7 dakika kısık ateşte kavuruyoruz.
  7. 400 ml et suyu (dolaptan kullandım) ve 1 bardak sıcak suyu da ekleyip 20 dakika pişiriyoruz.
  8. Biraz suyunu çekince 200 ml krema, karabiber ve biraz da tuz ekleyip karıştırarak 15 dakika daha kaynatıyoruz.
  9. Kıvam alınca içine köfteleri ekleyip 5 dakika fırında pişiriyoruz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Köfte Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte