İhbeyşi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bulgur, kıyma ve baharatlarla hazırlanan ihbeyşi, Adana yöresine ait bir yemektir. Hazırsanız, Adana usulü ihbeyşi nasıl yapılır görelim.

İhbeyşi Tarifi İçin

Malzemeler

İhbeyşi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyma, köftelik bulgur, kırmızı toz biber ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.
  2. Tereyağını tavada eritin. Kıyılmış soğanları ekleyip kavurun. Salça ve 1 bardak su ekleyerek köfteleri ilave edin. 15 dakika kadar pişirin.
  3. Ocaktan almadan önce limon suyu ve kıyılmış sarımsağı ilave edin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

İhbeyşiyi, örgülü pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Köfte Tarifleri Et Tarifleri Atıştırmalık Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte