Hanım Parmağı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hanım Parmağı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Hanım Parmağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Yumurtanın sarısını akından ayırın. 
  2. Kaşar peyniri, soğan, yumurta sarısı, taze ekmek içi, maydanoz, hardal, tuz, kekik ve karabiberi derin bir kapta karıştırıp yoğurun.
  3. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.
  4. Bayat ekmek içini robattan geçirin. Yumurta akını bir kapta çırpın. Tavada sıvıyağı kızdırın.
  5. Köfteleri önce una, sonra yumurta akına son olarak galeta ununa bulayıp kızartın.
  6. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte