Gravy Soslu Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gravy sos; mantar, sarımsak, mısır unu ve et suyu ile hazırlan bir sos çeşididir. Genellikle et yemekleri ile birlikte servis edilir. Hazırsanız, ortalama 50 dakika da hazırlanan gravy soslu köfte tarifine başlayabiliriz.

Gravy Soslu Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için

Gravy sosu için

Gravy Soslu Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köfte için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir kapta yoğurun. Birer yemek kaşığı kadar alıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip buzdolabında dondurun.
  2. Sosu için mantarları küçük doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip 2-3 dakika arkalı önlü pişirin. Tabağa alın.
  3. Kalan zeytinyağını da aynı tavaya alıp ısıtın. Mantarlar ve ezilmiş sarımsağı ekleyip soteleyin. Tabağa alın.
  4. Tereyağını tavaya alıp eritin. Unu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Yavaşça et suyu ve Worcestershire sosu ekleyip kaynatın. Köfte ve mantarları tavaya alın.
  5. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 8-10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın, üzerini ince kesilmiş frenk soğanı ile süsleyin. Yanında patates püresi ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız, hardal soslu isveç köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Köfte Tarifleri Et Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte