- Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Ekmek dilimlerini sütte ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın.
- Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, sarımsak, peynir, ekmek içi, tuz ve köfte baharatını ilave edip yoğurun.
- Köfte harcından portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp yassı yuvarlak şekil verin.
- Fındığa bulayıp yapışması için iki elinizin arasında hafifçe bastırın. Teflon tavada 3 kaşık sıvıyağını kızdırıp köfteleri iki taraflı kızartın.
- Kalan sıvıyağı tavada kızdırıp domatesi salça kıvamında pişirin ve tuz ekleyin. Köfteleri sosla birlikte servis yapın.
Dilerseniz, az yağlı ızgara köfte tarifini de deneyebilirsiniz.