Elmalı Misket Köfte
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren elma, tatlıların yanı sıra salata ve yemeklerin içinde de kullanılır. Hazırsanız, farklı aroması ve lezzetiyle yeni favoriniz olacak elmalı misket köfte tarifine geçebiliriz.

Elmalı Misket Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Elmalı Misket Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patates, soğan ve bir elmayı soyup ayrı kaplara rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş elma, patates, galeta unu, soğan, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
  2. Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hafif yassılaştırın.
  3. Köfteleri una bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  4. Kalan elmaları bir parmak kalınlığında dilimler şeklinde kesin. Kararmamaları için limonlu suya batırıp çıkarın. Tereyağını tavada eritip elmaları iki taraflı kızartın.
  5. Üzerlerine şeker serpip sirke ile ıslatın. Karamelize olunca ocaktan alın. Köftelerle elma dilimlerini servis tabaklarına alıp ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Ana yemeklerde sunulan klasik misket köfte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Köfte Tarifleri Et Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte