Ekşili Tavuk Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tavuk eti, et çeşitleri arasında en fazla tüketilen besindir. Protein ve demir içermesiyle bilinen bu besin, düşük kalorilidir. Hazırsanız, ekşili tavuk köftesi nasıl yapılır hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Ekşili Tavuk Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Ekşili Tavuk Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Geniş bir kapta tavuk kıyması, soğan, maydanoz, galeta unu, 1 yumurta, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıp yoğurun.
  2. Köfte harcından küçük parçalar alıp fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  3. Bir tencerede tavuk suyunu kaynatın. Köfteleri ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin.
  4. Limon suyunu yumurta ile çırpın. Haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi azar azar tencereye ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
  5. Sıvıyağı küçük bir tavaya alıp kırmızı tozbiberi kızdırın. Ekşili köfteleri suyu ile birlikte servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Gaziantep'in yöresel yemekleri arasında yer alan ekşili köfte tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Köfte Tarifleri Tavuk Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte