Edirne Köftesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu kıyması ile hazırlanan Edirne köftesi, Trakya mutfağında sık sık tüketilen bir yemektir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis Edirne köftesi nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Edirne Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Piyaz için

Edirne Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Piyaz için haşlanmış fasulyeler, zeytinyağı, sumak, doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın
  2. Beyaz soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içlerini soğuk suyla ıslatıp ufalayın.
  3. Kıyma, kıyılmış soğan, ekmek içi, tuz ve karabiberi derin bir kapta yoğurun. Yumurtaları ekleyip tekrar yoğurun.
  4. Cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırarak köfteler hazırlayın.
  5. Köftelerin her iki tarafına zeytinyağı sürüp ızgarada kızartın. Servis tabağına alıp piyaz ile birlikte servis yapın.

Özgün yemekler arasında yer alan kadınbudu köfte tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Köfte Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Kızartma Tarifleri Marmara Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte