Datça Badem Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ana malzemeleri kıyma, un ve badem olan Datça köftesi, Ege'nin en sevdilen lezzetleri arasındadır. Özellikle Muğla ve İzmir'de sık sık tüketilir. Hazırsanız, Datça badem köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.
Datça Badem Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Datça Badem Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekmek içlerini suyla ıslatarak ufalayın. Kıymayı küçük kesilmiş domates, rendelenmiş soğan, doğranmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, salça, ezilmiş sarımsak, un, yumurta, ekmek içi, badem, tuz ve karabiberle birlikte iyice yoğurun.
  2. Yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri galeta ununa bulayarak zeytinyağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Datça badem köftesini, yeşil pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Yöresel Tarifler Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte