Çula
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Arnavut mutfağına özgü bir yemek olan çula; dana ve kuzu kıymasıyla hazırlanır. Çeşitli baharatlarla tatlandırıldıktan sonra, kızartılır. Üzeri için sirkeli ve beşamel sosu kullanılır. Hazırsanız, Arnavut usulü çula nasıl yapılır görelim.

Çula Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Beşamel için

Sirkeli sos

Çula

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve yağ hariç köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler  hazırlayın.
  2. Sıvıyağını teflon tavada kızdırın. Köfteleri una bulayıp yağda kızartın. Fazla yağını süzün.
  3. Beşamel sos için tereyağını derin bir tavada eritin ve unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
  4. Suyu ilave edip karıştırmaya devam edin. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip 5 dakika pişirin. Ocaktan inmesine yakın baharatla tatlandırın.
  5. Servis tabağına sarımsaklı sirke ve kıyılmış maydanoz karışımını paylaştırın. Çulayı ilave edip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sofranızda dünya mutfaklarına yer vermek istiyorsanız, nefis kıbrıs köftesi tarifini deneyin.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Kızartma Tarifleri Et Tarifleri Köfte Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte