Ciğer Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ciğer köftesi, Doğu Anadolu'nun özgün yemekleri arasındadır. Bazı yörelerde 'ciğer taplaması' olarak bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis ciğer köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Ciğer Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Ciğer Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karaciğeri mutfak robotunda kıyma haline getirin. Bulguru bir kaseye alıp ıslatacak kadar ılık su ekleyin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğan, maydanoz, tuz, kırmızı toz biber ve reyhanı bulgura ekleyip yoğurun. Karaciğeri ilave edip 10 dakika daha yoğurun.
  3. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Tereyağını tavada eritip köfteleri kızartın.
  4. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Et Tarifleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte