Çiğ Köfte
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsot, bulgur, et ve baharatlarla hazırlanan çiğ köfte, Şanlıurfa'nın en meşhur yemeğidir. Özellikle Adıyaman, Adana, Diyarbakır ve Gaziantep yörelerinde sık sık tüketilir. Pişirilmeden hazırlanan etli çiğ köfte, genellikle marul, limon ve lavaş ile birlikte servis edilir. İsteğe göre aynı malzemeler kullanılarak etsiz çiğ köfte de yapılır. Malzemeleriniz hazırsa, evde çiğ köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Çiğ Köfte Kaç Kaloridir?

Videolu mercimek köftesi tarifini de defterine ekleyin.

Çiğ Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Çiğ Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Koyun etini tahta tokmakla döverek macun haline getirin. Ete tuz ekleyip yoğurun. Bulguru ayıklayıp bir tepsiye yayın.
  2. Kuru soğanların kabuğunu soyup kıyın. Nane ve maydanozu temizleyip kıyın. Domates salçasına çok az su ekleyip karıştırın.
  3. Soğan, kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, yenibahar ve biber salçasını ekleyip yoğurun. Yoğurmaya devam ederken bulguru azar azar ekleyin.
  4. Kıvama gelen karışıma hafifçe elinizle serperek su ve domates salçasını ilave edin.
  5. Bulgur tamamen yumuşayınca kıyılmış taze soğan, nane ve maydanozu ekleyin. Biraz daha su ekleyip bir süre daha yoğurun.
  6. Köfteleri küçük sıkımlar halinde marul yapraklarının içlerine yerleştirin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Çiğ köfteyi, ev yapımı şalgam ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Çiğ köfteyi etli hazırlamak istiyorsanız, eti yumuşayana kadar dövün. Bu sayede et, sadece aroma verecektir.
  • Tarifte, çiğ köftelik esmer bulgur kullanın. Bulgurun kaliteli olmasına dikkat edin.
  • Bulgura su döktükten sonra, bulguru avcunuza alın ve sıkın. Bulgur şekil alıyor ve dağılmıyorsa kıvamı tutmuş demektir.
  • Bulgurlar cıvık kaldıysa, üzerine kaynar su ilave edip üstünü örterek bekleyin.
  • Tarifte kullanacağınız isotu, hazır paket yerine aktardan alın. Özellikle parlak görünümlü olanlardan tercih edin.
  • Çiğ köftenin tadını korumak için, soğanları ince ince doğrayın. Ardından suyunu sıktırın. Aksi takdirde soğan suyu çiğköftenin lezzetini bozacaktır.
  • Çiğ köfte yapımında en önemli nokta, yoğurma işlemidir. Malzemeleri ekledikçe bulguru yoğurun ve kıvam alıncaya kadar bu işleme devam edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Et Tarifleri Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Akşam Yemeği Atıştırmalık Güneydoğu Anadolu Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte