Cevapi Köfte
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balkan ülkelerinde çok meşhur olan cevapi, aynı zamanda cevapcici ismiyle de bilinir. Makedonya, Bosna Hersek ve Sırbistan'ın ulusal yemekleri arasındadır. Yapımında dana ve kuzu kıyması kullanılır. Malzemeler hazırsa, Makedonya usulü cevapi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Cevapi Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Cevapi Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın ve bir kaba alın.
  2. Üzerine kalan malzemeleri ekleyerek güzelce yoğurun. 
  3. Tüm malzemeler özdeşleştiğinde üzerini kapatın ve buzdolabında bir gece dinlendirin.
  4. Ertesi gün, köfte harcından parçalar kopartın ve elinizle silindir şekli verin.
  5. Bu esnada tavaya yağ ekleyin ve kızdırın. Hazırladığınız köfteleri, önlü arkalı olacak şekilde kızartın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Cevapiyi, tombik ekmek, acı sos, ajvar sosu ve dilimlenmiş soğan eşliğinde sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Köfte harcını mutlaka dolapta bekletin. Aksi takdirde şekil vermeniz zor olacaktır. 
  • Köfteleri kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Davet Yemekleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Akhisar Köfte