Cacıklı Arap Köftesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cacıklı Arap Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için

Cacık için

Cacıklı Arap Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Köftelik bulgur, rendelenmiş soğan, yenibahar, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu kenarları yüksek olan bir tepsiye alın. Karışımı yoğururken azar azar 2 su bardağı kadar ılık su ekleyin. Kıymayı ilave edip köfte harcı sakız gibi olana kadar yoğurun. Köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su ekleyip kaynatın. Köfteleri bir süzgecin içine alıp süzgeci tencerenin üzerine yerleştirin. Süzgecin üzerine bir kapak kapatın. Köfteleri buharda 15-20 dakika pişirin. Köfteleri kırmızı pul biber eklenmiş zeytinyağında çok hafif kızartın. Cacık için, süzme yoğurt, semiz otu yaprakları, kıyılmış sarımsak ve tuzu bir kapta çırpın. Büyük bir servis tabağına cacığı yayın. Üzerine köfteleri ekleyip bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri

Güneydoğu Anadolu Yemekleri Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Yöresel Tarifler Yoğurtlu Çorba Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte