Beypazarı Tarhanalı Hindi Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hindi eti, diğer et çeşitlerine göre az yağlı ve düşük kalorilidir. Genellikle yılbaşı, bayram gibi özel günlerde tüketilir. Hazırsanız, Beypazarı tarhanalı hindi köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Beypazarı Tarhanalı Hindi Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Beypazarı Tarhanalı Hindi Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sosu için, zeytinyağı, limon suyu ve tuzsuz yer fıstığı dışında tüm malzemeleri blendera alın.
  2. Yer fıstığını bir tavada hafif kavurun. Ardından diğer malzemelerle beraber zeytinyağınıda azar azar ilave ederek blenderdan geçirin (Dilerseniz tüm malzemeyi geniş bir havan kullanarak da püre edebilirsiniz).
  3. Hindi but etini sinirlerinden güzelce temizleyin. Rondoya alıp kıyma haline gelene kadar çekin.
  4. Pırasayı yemeklik çok ince küp doğrayın. Mantarı temizledikten sonra rondoda ince kıyın.
  5. Kıydığınız hindi etine sırasıyla tarhana, yumurta, irmik, karabiber, maydanoz, taze kaşar, pırasa, mantar, soda ve zeytinyağını ilave edin.
  6. Parmak uçlarınızla düz bir zeminde yaklaşık 15 dakika yoğurup buzdolabına kaldırın. 1 saat kadar dinlendirin.
  7. Buzdolabında dinlendirdiğiniz köfteyi çıkarın ve 1 yemek kaşığı kadar alarak avuç içinizde yuvarlayıp bastırarak köfte formu verin.
  8. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında her iki tarafı kızarana kadar pişirin.

Dilerseniz, baharatla harmanlanmış nefis hindi köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri Hindi Yemekleri Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Patatesli içli köfte
Kremalı mantarlı köfte
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte