Beşamel Soslu Köfte
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İlk kez Fransız mutfağında hazırlanan beşamel sos, dünyanın en meşhur sosları arasında yer alır. Genellikle et ve makarna tariflerinde kullanılır. Hazırsanız, beşamel soslu köfte nasıl yapılır görelim.
Beşamel Soslu Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Köfte için

Beşamel sos için

Üzeri için

Kızartmak için

Beşamel Soslu Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Köfte için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.
  2. Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Hazırladığınız kıymadan ceviz büyüklüğünde top köfteler hazırlayın.
  3. Tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Köfteleri galeta ununa bulayıp kızartın. Sos tenceresinde ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtın.
  4. Un ilave edip 2 dakika kavurun. Ilık sütü ekleyip beşamel sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  5. Fırın tepsisini yağlayın. Patatesleri ortadan ikiye kesin. Bir patates, bir köfte ve bir domates olacak şekilde sırayla tepsiye dizin.
  6. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 5 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri Sos Tarifleri Et Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte