SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Köfte Tarifleri
Bazlama Ve Köfte
Bazlama Ve Köfte
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Bazlama, Karadeniz'in en sevilen ekmek çeşitlerinden biridir. Et yemekleri ile birlikte servis edilir. Hazırsanız, bazlamalı köfte tarifine başlayabiliriz.
Bazlama Ve Köfte Tarifi İçin
Malzemeler
2 adet küçük bazlama ekmeği
300 g kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı galeta unu
Tuz, kimyon, karabiber
4 dilim çedar peyniri
4 dilim turşu
4 dilim domates
2 adet orta boy patates
Ketçap, hardal
Kızartmak için
Sıvı yağ
Bazlama Ve Köfte
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Patateslerin kabuğunu soyun, parmak şeklinde kesip tuzlu suyun içinde biraz bekletin.
Patatesleri suyun içinden alın, iyice kurulayın. Bir tavanın içinde iyice kızdırılmış yağda kızartın.
Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, galeta ununu, tuzu, baharatı ekleyin. İyice yoğurun.
Köfte harcından küçük parçalar koparıp avucunuzda köfte şekline getirin. Izgarada çok az yağ ilave ederek kızartın.
Bazlama ekmeğini tost makinesinde bastırmadan hafifçe ısıtın. İçine ızgarada kızarttığınız köfteleri, dilimlenmiş domatesleri, kızarttığınız patatesleri, turşuları, çedar peynirini, ketçap ve hardalı ekleyerek tamamlayın.
Ev yapımı
bazlama tarifi
ne buradan ulaşabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Kızartma Tarifleri
Et Tarifleri
Köfte Tarifleri
Benzer Tarifler
Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte