Bahçıvan Köftesi
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ramazan sofralarının çorbayla yapılan açılıştan itibaren merakla beklenen etli yemekleri lezzet yemek tarifleri ile sizinle...

Lezzetine doyamayacağınız pratik köfte tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, nefis hasanpaşa köftesi tarifini deneyebilirsiniz.

Bahçıvan Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Bahçıvan Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı soyup rendeleyin. Suyunu sıkıp süzün. Ekmek içini su ile ıslatıp suyunu sıkın.
  2. Derin bir kasede kıyma, yumurta, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış dereotu, tuz ve baharatı ilave edip yoğurun.
  3. Kıymadan parçalar koparıp avucunuzun içinde şekillendirin. Patateslerin kabuğunu soyup iri küpler şeklinde kesin.
  4. Patlıcanı alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Kararmaması ve acılığını gidermek için tuzlu suda 15 dakika bekletin.
  5. Patatesler ve patlıcanı iyice süzün. Kızgın yağda kızartıp fazla yağını kağıt bir havlu üzerine alıp süzün. Köfteleri de tavada az yağ ile kızartın. 
  6. Havuç ve domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde kesin. Margarini tencerede eritip domatesi ve havucu kavurun.
  7. Salçayı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Bezelye ve sıcak suyu ekleyin. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. Mısır ve önceden hazırladığınız patates, patlıcan ve köfteleri ekleyin. 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Servis tabaklarına alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Yanya köfte
Pleskavitsa
Kafes Köfte
Patates Püreli Köfte
Bello mercimekli köfte
Cevapi Köfte