SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Uzakdoğu Usulü Dana Şiş
Uzakdoğu Usulü Dana Şiş
Güncelleme tarihi:
20 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Uzakdoğu Usulü Dana Şiş Tarifi İçin
Malzemeler
800 gr dana biftek
3 yemek kaşığı soya sosu
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı susam
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Uzakdoğu Usulü Dana Şiş
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Biftekleri ince şeritler halinde doğrayın. Zeytinyağı, soya sosu, tuz, karabiber ve susamları geniş bir kasede karıştırın.
Etleri ekleyip iyice karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Etleri sostan alıp çöp şişlere dizin. Sostaki susamları üzerlerine bulayın. Elektrikli ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
Zeytinyağı ve soya sosunu karıştırıp servis tabağına 1 yemek kaşığı kadar dökün.
Etleri yerleştirip üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpin. İsteğe göre pilav ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Diğer Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Et Tarifleri
Çin Mutfağı
Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri
Benzer Tarifler
Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner