Kebap denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan Urfa kebap, ocakbaşı gibi yerlerde en çok rağbet gören yemeklerden biridir. Başta Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin hemen her bölgesinde sevilerek tüketilen bu kebap, zırhta çekilmiş kıyma ile hazırlanır. Urfa kebabı, Adana kebaptan ayıran en önemli özellik ise kullanılan kıyma çeşididir. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, evde urfa kebap nasıl yapılır birlikte görelim.
Urfa Kebabın Yanına Ne Gider?
1 Porsiyon Urfa Kebap Kaç Kalori?
Urfa kebabın 150 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 265 kalori değerindedir. Yanında tüketilen yiyecek ve içeceklerle alınan kalori değeri değişiklik gösterebilir.
Urfa kebabını, bulgur pilavı, ev yapımı lavaş, acılı ezme, şalgam suyu ve naneli ayran eşliğinde sunabilirsiniz.