Tokat Kebabı
Selin Hıdır
117 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tokat Kebabı, Türkiye’nin Tokat iline özgü, lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Bu geleneksel kebap, etin, sebzelerin ve baharatların mükemmel uyumuyla ortaya çıkan bir şaheserdir. Özellikle etin ön planda olduğu bu tarif, genellikle kuzu eti kullanılarak hazırlanır. İşte Tokat Kebabı tarifi:

Adana Kebap tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Tokat Kebabı kaç kaloridir?

Bir porsiyon Tokat Kebabı 420 kaloridir.

Tokat Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Tokat Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tokat kebabı için öncelikle kuzu etini tuzlayın ve dinlendirin.
  2. Patlıcanları kabuklarını soymadan, uzunlamasına ikiye bölün ve ardından bir parmak genişliğinde doğrayın.
  3. Patatesleri soyun ve yarım cm kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyin.
  4. Şişleri bir parça kuyruk yağı ile silerek yağlayın; bu, sebzelerin kolayca takılmasını sağlar.
  5. Şişlere önce bir parça kuyruk yağı, ardından bir bütün sarımsak ve iri kuşbaşı doğranmış et parçaları yerleştirin. Üzerine bir parça patlıcan ekleyin. Diğer şişlere ise tepe kısmına kuyruk yağı, sarımsak ve alt kısımlarına biber ve patates dizin.
  6. Özel olarak yapılmış fırında, ateş her iki taraftan yanar ve şişler ortasında bulunan uzun demire takılır. Şişlerin üst kısmındaki kuyruk yağı eriyerek sebzelerin üzerine akar ve ateşin etkisiyle güzelce kızarmasını sağlar.
  7. Şişlerin alt kısmında bulunan tavalara dilimlenmiş domatesleri dizin. 
  8. Et ve sebzeler 15-25 dakika kadar pişirilir.
  9. Pişen et ve sebzeleri bir tepsiye yayılmış pideye koyun ve ortasına domates ekleyin. 
  10. Tokat kebabı servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tokat Kebabı'nın yanında klasik bir eşlikçi olarak pirinç pilavı servis edebilirsiniz.
  • Kebabın yanında sade yoğurt sunmak, hem lezzetini dengeler hem de yemeği daha hafif hale getirir. Yoğurdu bir miktar sarımsakla tatlandırarak da servis edebilirsiniz.
  • Domates, salatalık, marul ve soğan gibi malzemelerle hazırlanan basit bir salata servis edebilirsiniz.
  • Soğanlı ve maydanozlu piyaz, Tokat Kebabının yanında sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tokat Kebabı için en iyi sonucu elde etmek adına taze ve kaliteli kuzu kuşbaşı et kullanmalısınız. Etin sinirsiz ve yağlı kısımlarının dengeli olması, kebabın hem lezzetini hem de dokusunu iyileştirir.
  • Etin yoğurt ve baharatlarla marine edilmesi, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. En az 2 saat, tercihen bir gece buzdolabında marine etmek en iyi sonucu verir. Marine süresi, etin tüm aromaları iyice emmesini sağlar.
  • Tokat Kebabı’nı fırında düşük sıcaklıkta  ve uzun süre pişirmek, etin iyice yumuşamasını ve sebzelerin karamelize olmasını sağlar. Etin iç kısmının da iyice pişmesi için kebabı ara ara kontrol ederek pişirme süresini gerektiği gibi ayarlayın.
  • Et parçalarının eşit büyüklükte kesilmesi, pişme süresinin dengeli olmasını sağlar. Büyük parçalar daha uzun sürede pişerken, küçük parçalar daha çabuk pişer ve bu da düzensiz pişmeye neden olabilir.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kebap Tarifleri MasterChef Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı