Teriyaki Soslu Dana
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçerisinde soya sosu ve bal bulunan teriyaki sos, genellikle sushi, salata ve tavuk yemeklerinde sık sık kullanılır. Yapımında bal kullanıldığı için, yemeğin tadını tatlandırılmasıyla bilinir. Teriyaki soslu bonfile, davet ve özel günlerde sunulabilecek en lezzetli yemeklerden biridir. Ancak sos miktarı doğru bir şekilde ayarlanmalı, aşırıya kaçılmamalıdır. Malzemeler hazırsa, nefis teriyaki soslu dana tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak küşleme ve duxelle pirzola tarifine de göz atın.

Teriyaki Soslu Dana Tarifi İçin

Malzemeler

Teriyaki Soslu Dana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Etler madalyon şeklinde dilimlenir. İki saat önceden tuz karabiber zeytinyağı ve taze biberiye ile marine edilir.
  2. Marine işleminde zeytinyağı kullanılması oldukça önemlidir. Çünkü zeytinyağı etin hava almasını önleyerek eti yumuşatacaktır.
  3. Eğer bonfile kullanılmayacaksa elinizde daha sert et varsa, sert etleri yumuşatmak için et istenilen şekilde doğranır, mühürlenir ve haşlanmaya bırakılır.
  4. Böylece sert etler de kolayca yumuşayacaktır. Ancak bonfile zaten oldukça yumuşak olduğu için böyle bir işleme gerek kalmayacaktır.
  5. Etler marine edildikten sonra ayrı bir tavada teriyaki sos, soya sos ve esmer şeker ile bir sos yapılır.
  6. Sosa isteğe göre susam yağı, oyster sos da eklenebilir ve farklı baharatlarla tatlandırılabilir.
  7. Sos ağdalaşıncaya kadar çektirilerek pişirilir. Bonfileler istenilen pişme derecesine göre yüksek ateşte iki yüzü de pişirilir ve dilimlenir.
  8. Son aşamada ıspanaklar ve sos ve biberler ile birleştirilir. Ispanakların ölmemesine dikkat edilmelidir. Son bir kez daha ocakta sotelenir ve servis edilir. 

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı