Fasulyeleri ayıklayıp tuz ilave ederek haşlayın. Kırmızı biber turşusunu doğrayıp fasulyelerle harmanlayın.
Boğazlığı bir tavada zeytinyağıyla kavurun. Salçayı su ile karıştırıp boğazlığa ilave edin. Tuz ile tatlandırıp bir kaç dakika daha kavurun.
Ayrı bir kapta süt ile eritme peynirini karıştırarak ılıtın. Boğazlığa ilave edin. Servis tabağına önce fasulyeleri alın. Yanına boğazlığı yerleştirin. Kırmızı pul biber serpiştirerek servis yapın.
Boğazlık
Yeni doğan kuzunun boğazından çıkan ceviz büyüklüğünde bir hormondur. Kuzu büyüdükçe küçülür ve kaybolur. İzmir’de etten daha pahalıdır. Genellikle sipariş üzerine satılır. İstanbul ve çevresinde uykuluk olarak isimlendirilir. İzmir’in aksine, İstanbul ve çevresinde sakatat satan dükkanlarda bulunur ve etten daha ucuzdur.