Steak and Paris mash, Fransız mutfağına özgü bir yemektir. Steak yapımı için biftek çift taraflı olarak pişirilir. İsteğe göre az pişmiş, orta veya iyi pişmiş olarak sunabilirsiniz. Paris mash ise bir çeşit patates püresidir. Diğer pürelerden farklı olarak pürüzsüz bir kıvamı vardır. Yalnızca iki malzeme ile hazırlanan Paris mash, tereyağı ve patates karışımından oluşur. Kıvamı oldukça yumuşaktır. Genellikle biftek, antrikot gibi kırmızı et yemeklerinin yanında sunulur. Peki, steak and paris mash nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, evde steak and paris mash yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Alternatif olarak marinatlı dana pirzola tarifini de deneyebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakışan dömi glas sos tarifine göz atmayı unutmayın.
Paris Mash için
Steak and Paris Mash Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Steak and Paris Mash Kaç Kalori?