Saray Yahnisi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Saray yahnisi, isminden anlaşılacağı üzere saray mutfağının çok sevilen tariflerinden biridir. Arpacık soğan ve dana kuşbaşı ile hazırlanan bu yahni, yüksek oranda protein içerir. Özellikle bayram gibi kalabalık sofralarda sunulan saray yahnisi, isteğe göre güveç kabında pişirilebilir. Lezzetini arttırmak için, patates püresi, babagannuş gibi yan yemeklerin üzerinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, saray yahnisi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak İrlanda yahnisi ve ciğer yahnisi tarifine de göz atabilirsiniz.

Saray Yahnisi Tarifi İçin

Malzemeler

Saray Yahnisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını çelik bir tencerede veya toprak güveçte eritelim.
  2. Eriyen yağın içine 500 gr etimizi atalım ve 10 dakika orta ateşte kavuralım.
  3. Etlerin dışı kahverengi rengi aldığında domates salçasını ekleyelim ve kokusu çıkana kadar etlerle beraber sürekli karıştırarak kavuralım.
  4. Salça tencerenin dibine yapışmaya başladığında sirkeyi ekleyelim ve ocağın altını kısığa alalım.
  5. 2 dakika sirkenin salçayla özleşmesini bekleyelim. Soyduğumuz arpa soğanları ve sarımsakları tüm olarak tenceremize atalım.
  6. Suyu ekleyelim ve ocağın altını tekrar açalım.
  7. Yemek kaynamaya başladığında ocağı kısalım ve tencerenin kapağını sıkıca kapatalım. (Alüminyum folyo kullanabilirsiniz.)
  8. Yaklaşık 2 saat boyunca kapağını açmadan pişirelim.
  9. 2 saat sonunda tencerenin kapağını açalım tuz ve karabiberi ekleyelim, karıştırıp servis edelim.
  10. Patates püresi veya babagannuş yatağında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Özel Günler Et Tarifleri Bayram Yemekleri Tencere Yemekleri Osmanlı Mutfağı

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı