Rajska
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çek Cumhuriyeti denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan rajska (rayska) domates sosuyla hazırlanan bir et yemeğidir. Yoğun aromalı domates sosuyla hazırlanan bu yemek, biftek veya antrikot ile sunulabilir. Çek mutfağında ekmek dilimleri olarak kullanılan knedlikler vardır. Rajska, et ve knedlikler ile birlikte sunulur. Peki, rayska nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis rajska tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak dana carpaccio ve enginarlı dana biftek tarifini de deneyebilirsiniz.

Rajska Tarifi İçin

Malzemeler

Rajska

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle soğanları ince ince dilimleyin ve tereyağını tavada eritin.
  2. Eriyen tereyağının içerisine doğradığınız soğanları ve baharatları ekleyerek kavurun.
  3. Üzerine azar azar un ekleyerek kavurmaya devam edin.
  4. Daha sonra domates salçasını da ilave edin ve güzelce karıştırın.
  5. Malzemeler özdeşleşmeye başladığında üzerine et suyu ekleyin.
  6. Eğer et suyu yoksa normal su da ilave edebilirsiniz.
  7. Tüm malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra, top halindeki baharatları çıkartabilmek için sosu süzün.
  8. Hazırladığınız rajskayı kırmızı et, knedlik veya makarna tarifleri ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri Et Tarifleri Domatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi
Steak Diane
Çayır Kebabı