Patlıcanlı Dana Bonfile
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcan ve dana bonfileyi bir araya getirdik. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu yemek, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Yüksek ateşte kızartılan bonfile, dilimlenmiş domates, patlıcan ve biber ile birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, patlıcanlı dana bonfile tarifi için detaylara geçelim.

Patlıcan sevenler için birbirinden lezzetli yemeklerin bulunduğu patlıcanlı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz. Alternatif olarak dana lokum ve dana kuşbaşı güveç tarifine göz atmayı unutmayın.

Patlıcanlı Dana Bonfile Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı Dana Bonfile

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suya koyarak 10 dakika bekletin.
  2. Ardından patlıcanları sudan alın ve kağıt havlu yardımıyla güzelce kurulayın.
  3. Kurulanan patlıcanları yatay bir şekilde dilimleyin. Tavanın içerisine az miktarda yağ koyun.
  4. Patlıcanları bu yağda kızartın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Aynı tavanın içine arpacık soğanları koyarak soteleyin.
  6. Arpacık soğanınız yoksa, kuru soğanı yatay olacak şekilde dilimleyin ve tavada kızartın.
  7. Sotelenen soğanları da tepsiye, patlıcanların arasına alın.
  8. Tavaya az miktarda yağ ekleyin ve bonfileleri, yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.
  9. Domatesleri güzelce yıkayın ve rondodan geçirerek rendeleyin.
  10. Hazırladığınız domates püresini bonfile üzerinde gezdirin. Karabiber ve tuz ile tatlandırın.
  11. Eti de tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri Et Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi