Patates Röşti Ve Gulaş
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Alman Şef Michael Riemenschneider’den Lezzet okurları için Alman Mutfağı’na özel tatlardan patates ile yapılan güzel bir lezzet. Röşti, Bern'de köylüler tarafından kahvaltılık olarak sunulmaktaydı. Zaman içinde lezzeti ile tüm İsviçre'ye, Almanya'ya ve bazı Avrupa ülkelerine yayılmıştır. Gulaş ise Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Malzemeleriniz hazırsa, patates röşti ve gulaş tarifine geçebiliriz.

Macar gulaş tarifine göz atmayı unutmayın.

Patates Röşti Ve Gulaş Tarifi İçin

Malzemeler

Patates röşti için

Patates Röşti Ve Gulaş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Büyük boy bir tencereye ayçicek yağını koyun ve dana trançı ilave ederek yüksek ateşte yaklaşık 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
  2. Soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ateşi orta dereceye getirdikten sonra sırasıyla salça ve unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Ardından tencereye kırmızı şarabı koyun ve pürmüz çakmak yardımı ile alkolü uçurun.
  4. Tencerenin altını kısın ve tavuk suyu, kekik, havuç ve patatesleri ilave edin.
  5. Yaklaşık 40-45 dakika daha kısık ateşte kontrollü bir şekilde ve arada karıştırarak pişirmeye devam edin. 
  6. Patatesleri soyarak rendeleyin. Avuç içinizde sıkarak nişastasından arındırın ve bir kaba alın. Tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
  7. Ayçiçek yağını bir tavaya alarak ısıttıktan sonra patates karışımını aktarın ve bir kaşık yardımıyla düzleştirerek her iki tarafını kızartın. 
  8. Patates röştiyi servis tabağına alın ve üzerine gulaşı ilave ettikten sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner