Paşa Kebabı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu eti, patlıcan, domates, mantar ve biber ile hazırlanan paşa kebabı, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, paşa kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Altı ezmeli kebap tarifine de göz atın.

Bir porsiyon Paşa kebabı kaç kaloridir?

Bir porsiyon Paşa kebabı kaç 520 kaloridir.

Paşa Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Paşa Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın ve derin bir tencereye fındık yağını ekleyip üzerine kuşbaşı doğranmış etler ile soğanı ilave edip pişirmeye başlayın.
  2.  Diğer yandan patlıcanları kuşbaşı şeklinde doğrayın, tuzlu suda bekletip acısını aldıktan sonra fındık yağında kızartın. 
  3. Kare bir borcama pişen etleri ilave edip üzerine kızaran patlıcanları ekleyin. 
  4. Patlıcanların üzerine kızarttığınız biberleri, haşladığınız domates ve mantarları da ilave edin. En üst kısmına ise rendelenmiş taze kaşarı serpiştirin. 
  5. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan paşa kebabı servise hazır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Davet Yemekleri Et Tarifleri Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi