Osso Buco
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan osso buco, dana incik, havuç ve domates ile hazırlanan bir yemektir. Malzemeleriniz hazırsa, Şef İsmet Saz'dan nefis osso buco tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak İtalyan usulü ev yapımı makarna ve mantarlı risotto tarifini deneyebilirsiniz.

Osso Buco Tarifi İçin

Malzemeler

Osso Buco

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Osso buco’ların iki yüzünü de geniş tabanlı bir tencerede ayçiçeği yağı ile güzelce mühürleyin. 
  2. Mühürledikten sonra tencereden alıp aynı tencerede havuç, soğan ve domatesi güzelce kavurun. Osso buco’ları tencereye ekleyip üzerine, hafif geçecek kadar su ilave edin. 
  3. Tencerenin kapağının güzelce kapandığından emin olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. 
  4. Etlerimiz piştikten sonra tencereden alın ve kalan malzemeyi de sos elde etmek için blander’dan geçirin. 
  5. Osso buco’larımızı servis edeceğimiz tabağa alıp hazırladığımız sosu üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Osso bucoyu, polenta eşliğinde servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği Davet Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Harbiye kebabı
Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner