Orman Kebabı
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
33 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan orman kebabı, Bolu yöresine özgü bir yemektir. Kuzu etiyle hazırlanan bu yemek; kereviz, patlıcan, biber, havuç ve bezelye gibi sebzelerle birlikte sunulur. Diğer et yemeklerine göre en büyük farkı, orman kebabının içerisine bolca bezelye kullanılmasıdır. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, okuyucularımız tarafından çok beğenilen evde orman kebabı yapımına geçebiliriz.

 1 Porsiyon Orman Kebabı Kaç Kalori?

Farklı kebap çeşitlerini denemek isteyenler için, Afyon usulü ramazan kebabı ve Bodrum ile özdeşleşen çökertme kebabı tarifini de buraya bırakıyoruz.

Orman Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeler için:

Etler için:

Orman Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tencereyi ocakta ısıtmaya koyun. Etin üzerine un serpin ve kuzu etine yedirin. Unlamanın amacı çıtır olmasını sağlamak.
  2. Tencere ısındıktan sonra ayçiçeği yağını ve eti ilave edin. Et altın sarısı kıvamına gelene kadar pişirin. Bu sırada elinizdeki sebzeleri aşırı küçük olmayacak şekilde doğrayın.
  3. Et altın sarısı kıvamına geldikten sonra tabağa alın. Aynı tencerede biraz tereyağı erittikten soğanları ekleyin ve kavurun. Daha sonra sarımsakları doğrayıp ilave edin. Salçayı da erittikten sonra sebzeleri ekleyin. 
  4. Sebzeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri ilave edin. Daha önce ayırdığımız etleri sebzelerle buluşturun.
  5. Tuz ve karabiberini ekleyin. 3 bardak et suyu ekleyin ve karıştırın. Bir adet defne yaprağı ekleyerek lezzet vermesini sağlayın. 45- 50 dakika pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Orman kebabının en önemli püf noktası, tarifte kullanılan sebzelerin yağda kızartılmasıdır. 
  • Kebabın içerisinde mutlaka bezelye kullanılmalıdır.
  • İsteğe göre kuzu kuşbaşı yerine dana eti de kullanabilirsiniz.
  • Patatesler diğer sebzelere göre daha hızlı piştiği için, havuçlar kızarmaya başladığında patatesleri ekleyin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Fırın Yemekleri Öğle Yemeği Et Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Kebap Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi