Nar Ekşili Kuzu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nar ekşili kuzu, kalye olarak sonbahar ve kış aylarında Topkapı sarayında yapılan bir yemekti. Osmanlı döneminde ''rummamiye'' denilen bu yemek, yıllar içerisinde unutulmayarak günümüz mutfağında da yer almaktadır. Tarifin detayları için aşağıya bakabilirsiniz.

Mutancana ve piliç topkapı tarifine de göz atın.

Nar Ekşili Kuzu Tarifi İçin

Malzemeler

Nar Ekşili Kuzu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye zeytinyağını alarak etler kavrulur. 
  2. Kavrulan etlerin yanına soğanlar ve ezilmiş sarımsak eklenir. 
  3. Salça eklenerek, kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  4. Nar taneleri dışında olan bütün malzeme tencereye alınır ve su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  5. Pişen etin üzerine narlar eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Tencere Yemekleri Et Tarifleri Osmanlı Mutfağı

Benzer Tarifler

Ciğer şarmula
Güveç kapama
Burdur Şişi
Air Fryer'da kuzu pirzola
Kıyma döner
Beş kardeş yahnisi