- Öncelikle limon aromalı marinatı hazırlayın. Tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın ve pirzola etleri bu karışıma ekleyin, 1-2 saat bekletin.
- Etleri mangalda pişirin. Domatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra mangalda 1-2 dakika pişirin.
- Etleri servis tabaklarına alıp üzerine biberiye serpiştirin. Akdeniz yeşillikleri ve domates ile süsleyip sıcak servis yapın.
- Limon sosu yerine tartar sos tarifini de deneyebilirsiniz.
Marinatlı Dana Pirzolanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Hazırladığınız sosu, pirzolanın her yerine yayılacak şekilde dağıtın.
- Marine işleminin ardından dana etini en az 2 saat boyunca dolapta bekletin.
- Dana pirzolayı mangalda pişirirken metal çatal kullanmamaya özen gösterin.
- Pişirme işlemi için mangal yerine çelik tava da kullanabilirsiniz.
- Etin yağlı olmasını önlemek için, pişirirken üzerine bastırmayın.
1 Porsiyon Marinatlı Dana Pirzola Kaç Kalori?
- Marinatlı dana pirzolanın bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Mangalda pişirildiği için yağ değeri daha düşüktür.
Protein ve demir içeriği yüksek olan et yemekleri sizin de zevkinize hitap ediyorsanız, az yağlı kuzu kaburga tarifine göz atın.