Türkiye'de en çok Ege'de yetiştirilen şevketi bostan, böbrek sağlığına iyi gelen besinler arasındadır. En bilindik tarifi ise kuzu etiyle hazırlanmasıdır. Protein bakımından zengin olan bu yemek, ilk kez Giritli Türkler tarafından hazırlanmıştır. Baş ağrısına iyi gelen şevketi bostan, solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Yemeklerin yanı sıra sakinleştirici çayların içerisinde de tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, kuzu etli şevketi bostan yemeği nasıl yapılır, hangi yemekle servis edilir birlikte görelim.
1 Porsiyon Kuzu Etli Şevketi Bostan Yemeği Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan kuzu etli şevketi bostan yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Potasyum bakımından zengin olan bu yemeği, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kas gelişimini destekleyen mutancana tarifine göz atabilirsiniz.
Malzemeler
Terbiyesi için
Kuzu Etli Şevketi Bostanın Püf Noktaları Nelerdir?